Monday, 13 February 2012

9 Sebab Hubungan Tidak Mampu Bertahan

Menipu

Menipu adalah "PEMBUNUH" utama dalam sebuah perhubungan.
Ia umpama ledakan gunung berapi yang meletus hebat.
Ada yang menipu untuk "MENYELAMATKAN" sebuah perhubungan,
Namun mereka tidak mahu hati pasangan terluka.
Sesetengah orang tidak dapat menerima bahawa hati mereka telah
dipermainkan.


Harapan/Kebebasan

Ada pasangan meletakkan harapan yang sangat tinggi kepada
pasangannya,malah mereka bergantung penuh kepada pasangan.
Ada lelaki menyukai hal ini tetapi ada juga yang sebaliknya.
Di sinilah timbulnya konflik yang mungkin menyebabkan hubungan
terputusdi tengah jalan.Ada pula lelaki yang inginkan kebebasan,
tetapi dikongkong.Hal-hal beginilah membuatkan perhubungan
tersekat.


Terlalu Memikirkan Aspek Perkahwinan

Perhubungan yang sihat biasanya berlangsung dalam suasana
yang sangat harmoni.Ia perlu diisi dengan kasih sayang dan
sikap saling memahami.Bila semua ini ada barulah perhubungan
boleh sampai ke peringkat serius.Tapi sesetengah wanita yang
baru saja berkenalan terus saja mengharap ia akan berakhir
dengan perkahwinan.Mereka takut jika hubungan yang dijalinkan
hanya sia-sia saja.Jadi kalau timbulnya konflik ini,perhubungan
boleh menjadi putus.


Mengungkit Hal yang Lalu

Menjadi kepentingan bagi sesetengah orang untuk mengungkit
hal-hal yang lepas.Apatah lagi jika mengungkit tentang kekasih
lama.Belajarlah dari kesilapan,jangan mengungkit kisah lalu
jikalau anda sayangkan perhubungan yang dibina bersama.


Berbeza Pendapat

Dalam menjalin sebuah perhubungan,perbezaan pendapat memang
sering terjadi.Kita mempunyai idea yang berbeza dengan pasangan
dan hal-hal inilah yang membuatkan pasangan sering berbalah.
Ada yang mempunyai cita-cita tetapi tidak dapat ditunaikan hanya
kerana pasangan tidak mengizinkan.Itu adalah antara perkara yang
boleh membantutkan sesebuah perhubungan.


Status Yang Tinggi

Ada sesetengah pasangan sangat gembira dengan perhubungan yang
dijalinkan.Mereka sangat bahagia namun ada sesetengahnya begitu
mementingkan status diri.Mereka memilih pasangan yang dirasakan
sangat sesuai dengan diri mereka.


Hal-hal Yang Menyakitkan Hati

Ada perkara yang dibuat oleh pasangan memang menyakitkan hati.
Malah sanggup melakukan hal-hal bodoh semata-mata untuk
menyakiti hati orang lain.Jadi kalau inilah yang terjadi,hubungan
anda pasti tidak akan bertahan lama.


Kehidupan Yang Sangat Mendesak

Ada sesetengah pasangan memang suka menyusahkan pasangannya.
Mereka sering memberikan masalah dengan membuat pelbagai perkara
hingga ia menyakiti hati pasangannya.Kehidupan yang sangat terdesak
ini adakalanya membuatkan perhubungan tidak berlangsung dengan
baik.


Kawan-kawan Dan Keluarga

Tidak mustahil,kawan-kawan dan keluarga juga boleh membuatkan
sesebuah perhubungan menjadi tidak stabil.Pengaruh dari kawan-kawan
dan keluarga boleh mempengaruhi sesebuah keputusan.Jangan salah
sangka,orang yang anda sayang pun boleh terlepas dari tangan jika
keluarganya tidak menyukai anda.




Menggeletar tangan aku time tulis yang nombor sembilan.

Unlicenced Love ♥

On a summer's day long, long ago
I fell in love and I'll never know
Just what it was that made me feel
So drawn to her, what the appeal
That set my pulses so to race
When e'er I gazed upon that face
Of one who was scarce but a child
Yet even then could drive me wild
I'll never know the how's and why's
I lost my heart to Hazel Eyes
But when I got that long sought kiss
I knew I'd found my Perfect Miss
My elfin girl from down the lane
And I'll never let her go again

For how could I describe our love?
Romantic love, all hearts and flowers
No way to count the days and hours
Spent in self-indulgent wishes
And thoughts of long awaited kisses
Of sweet embraces, tender sighs
And gazing into love filled eyes
Oh yes, it is that kind of love

Or, is it yet the love of passion
The ecstasy that knows no ration
That shuddering nerve-tingling feeling
The climax with your senses reeling
The wondrous joy when you discover
That sweet surrender to your lover
Oh yes, it's that kind of love too.

Or even yet a love that grows
One that cares and one that knows
That sees beyond the outer skin
Into the person deep within
That loves the spirit and the soul
The inner self that makes the whole
Built on trust and empathy
A love you know was meant to be

The love we share is all these things
A love that has no need of rings
A love you never need to doubt
A love I cannot live without
A love to last us all our days
A love I'll share with you always.



I can't stop thinking of you :(


Friday, 27 January 2012

Nak Main Lagi?

Assalamualaikum
Pehh sunyi sungguh pagi nie,tapi dah terjaga awal tak boleh
buat ape la kan?
Tetibe aku terfikir tentang orang yang permainkan sahabat
yang sama agama dengan beliau.Ape yang diorang rase eh?
Rase sedap macam makan nasi goreng kampung ke?Korang
perasan tak macam yang aku perasan,manusia zaman sekarang
nie lebih mudah percaya dengan fakta yang tak pasti sahihnya.
Aku rasa boleh dikira kot berape ramai yang boleh berfikir guna akal yang dikurniakan seeloknya oleh ALLAH s.w.t
Betul tak?Masing-masing dah tak ingat hukum ALLAH ke?lebih takutkan hukum yang dicipta manusia sendiri dari hukum yang sedia menunggu kita kat sana nanti.Walaupun dah di cuba berulangkali perbetulkan keadaan tapi manusia nie tetap dengan fakta yang tak pasti sahihnya tue.Cummon la,
jangan kolot sangat jadi manusia.Kalau buat camtu sebab rasa diri dah hebat sangat dengan apa ilmu yang ada kat atas dunia nie,lupekan je la sebab tue 1 tindakan yang buat orang nak letak kau dalam kategori yang tak baik.Tau kan ape yang tak baik tue?Kepada sesiapa yang ada persamaan dengan apa yang aku merapu nie,jangan marah aku yer sebab nie pun 1 fakta yang aku dah sahihkan sendiri.Kahkahkah...Jangan marah~

Aku tak puas tidooooo!!!

"permainkanlah perasaan sahabatmu,nescaya Allah akan membalasnya lebih dari yang pernah kamu lakukan"
Nak main lagi?lantak kau lahh! 
 

Wednesday, 25 January 2012

HaiH Mat Rempittt . . .

Haihh,Ape nak jadi dengan mat rempit nie?
kenape orang selalu sangat nak salahkan mat rempit?
Sebenarnya,diorang just berlumba sesama sendiri je.
Aku rase kite tak boleh labelkan diorang sebagai 
penjahat,sebab aku pun dah terjebak ikut macam diorang.
Kehkehkeh...
Nak tau kenape?sebab aku rasa diorang jauh lebih baik
dari orang yang cakap bukan2 kat diorang macam tue.
Aku tengok,kebanyakkan mat rempit zaman sekarang ramai
yang dah ade kerier tersendiri,tak kesahlah walaupun
kerja dalam bengkel motor je,tapi duit tue halal kan?
Kalau habis duit gaji pun,still pada motor sendiri jugak.
Kalau sekadar nampak orang samun kedai pakai helmet,
jangan labelkan diorang mat rempit sebab aku kena
samun time jage cc pun pakai helmet,tapi naik kereta.
Sangat hebat ...
Sampaikan 1 masa dulu time aku eksiden,manenye orang
yang naik kereta nak tolong aku?padahal bulan puasa 
tau & aku belum buka puasa pun time tue.Orang2 kite
yang tengah bukak puasa pun just tengok je.Nak tau siape
yang tolong aku?yang diorang labelkan Mat rempit sama 
penyamun tue lah yang papah aku bawak pgy hospital naik
motor diorang.Aku tanye kat diorang,'kenape susahkan diri
nak hantar aku pgy hospital,padahal aku still boleh tunggang
motor aku pgy hospital',diorang dengan selamba cakap'Aku 
tanak hati kau terdetik aku nie same macam orang yang
lalu-lalang dekat situ,yang diorang tau cakap kesian & bawak
moto laju2 sangat'.Peh serious aku malu bile diorang cakap
camtue.Tak sangka ayat macam keluar dari mulut diorang.
start tue la aku rajin kenal2 dengan kawan diorang yang
lain & belajar tentang erti kehidupan yang sebenarnya.
Aku doakan,mase akan datang nanti mat rempit akan lebih 
maju & berhemah supaya masyarakat tak pandang camtue lagi
kat kalian.
Kepade kalian2 yang lain pulak kalau ade kawan yang merempit,teruskan bagi sokongan kat diorang,bukannye penghinaan tau.Diorang just need sokongan daripada masyarakat sekeliling,
itu je.Percayalah,kalau kalian terus support diorang,1 hari 
nanti bile kalian perlukan sokongan,golongan2 seperti mereka 
nie lah yang boleh diharapkan :)


"you should not prejudge the worth or value of something, by its outward appearance alone".


Amekaw,kemain rempit lagi aku,haha.....





Tuesday, 24 January 2012

Hari Pertama Dalam Sejarah

Hari pertama?
Yeah! ini memang hari pertama aku menulis dalam blog
Sebelum nie aku just pandai nak baca blog orang je
Alhamdulillah malam nie cuaca sangat baik & aku nak
buat apa aktiviti pun rasa senang sangat.
Time nak pergi cc tadi aku terserempak dengan ex-gf
aku yang 1st time cinta monyet dulu.Tetibe aku rasa cam 
ada something pulak padahal sebelum nie takde ape pun 
yang berlaku.mungkin aku dah tanam dulu kot yang aku 
takkan pusing U-turn balek kat die,Takkan sekali-kali
sebab aku dah jumpe someone yang lebih special dari kau
Lagipun Gf aku yang sekarang nie tengah selsema
So ade baiknye kalau aku fikir pasal die je sebab kepale
hotak aku pun tak penat nak berfikir pasal orang yang
dah buat diri aku jadi negative 1 masa lalu :')


Semalam
Itu semalam
Hari ini aku hidup
Dalam dunia yang aman
Kenangan
Kita lucutkan
Kita bakar sama-sama
Pengalaman hidup
Seksa....

Sekiann....haha